Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЗАВЪРШИ VIІІ МЕЖДУНАРОДЕН КОЛОЕЗДАЧЕН СУПЕР МАРАТОН SVS’2010

06 юли 2010 11:13,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1404
снимка

Международният колоездачен супер маратон, организиран от Колоездачния клуб “СИНИТЕ КАМЪНИ” – Сливен под егидата на Българска Федерация по Туризъм и под патронажа на Областния Управител на Област Сливен г-н Марин Кавръков се проведе от 30 юни до 4 юли Три пъти SVS /СЛИВЕН – ВАРНА - (СОФИЯ) – СЛИВЕН/ - 1200 км е стартирал от София, а тази година за пети път стартира от Сливен. Техническата конференция, стартът и финалът бяха организирани в хотел „Шато Алпиа”, където бяха настанени участниците в SVS’2010. Тазгодишния Международен колоездачен супер маратон премина по маршрута: Сливен - Сл.бряг – Варна - Исперих - Попово - Дряново - Троян – Правец - Долна баня – Батак – Пазарджик – Старосел – Калофер - Сливен .

След официалното откриване на коломаратона и Техническата конференция, стартът бе даден пред хотел „Шато Алпиа” в 20:00 на 30 юни.

От 36 записани за участие, стартираха 34, от които 23 чужденци и 11 българи. Най-многобройни бяха групите на българите и италианците – по 11. Втората по големина група чужденци бе от Германия – 7. Двама пристигнаха от Австрия, по един - от САЩ, Русия и Великобритания. Най-добре представилият се българин е Васил Рачев от КК „Сините камъни”-Сливен, който за пръв път в живота си е завършил тази година всички дистанции от 200, 300, 400, 600 както и 1000 км в Слънчев бряг. Сега към неговите успехи се добавя и супермаратонът SVS, известен като един от най-трудните в света.

На Официалното закриване, след връчването на купите и медалите от г-н Кавръков, чуждестранните участниците с възторг се изказаха за SVS и казаха, че за пръв път виждат подобна стройна организация по целия маршрут с многобройните контроли, подпомогнати от различни колоездачни клубове в цяла България. Материалите за колопробега са отлично подготвени от организатора с подробни денивелации, маршрутни карти. Те подчертаха, че им е направило голямо впечатление обслужването на контролните пунктове от всеотдайните доброволци и съдии, работещи по 24 часа без почивка и дружелюбното и топло отношение на българите въпреки трудностите с комуникацията.

Най-добър резултат дадоха Фердинанд от Австрия и Карл от Германия - 63 часа и 27 минути. Те обаче получаваха регламентирана помощ от придружаваща кола. В този смисъл постижението на Джон Баркман от Великобритания от 67 часа и 30 минути е най-малкото равностойно, ако не и по-добро, тъй като е постигнато без придружаваща кола. Ролята на придружаващата кола тази година бе значителна поради непостоянното време – чести превалявания и жеги в паузите без дъжд.

За Джон Баркман българският супермаратон е великолепна възможност да се провери техниката и човешката същност, защото този пробег е прекрасна школа за автономно и групово каране. Той с благодарност се обърна към всички доброволци и организатора на SVS Лазар Владиславов и подчерта, че с нетърпение ще очаква догодина пак да дойде в България на бреветната седмица НОБЕЛ.

За Холге Рьотиг от Германия участието в SVS представляваше особен вид предизвикателство, след като само 10 дни преди това приключи неговата RAAM (Race Across America) авантюра – 4200 км за 10 дни. Клаус Prüger стартира за 3 път на SVS, като отново пристигна от Германия с колело, а Кнут Kollbach дойде за втори път, което означава, че му е харесало карането в България. За да изпита волята и мъжеството си в България, за пръв път пристигна участник от Русия . Въпреки получената повреда в превключвателя на скоростите по време на полета от Санкт-Петербург до София, Игор Завялов завърши успешно първия си международен коломаратон, като прави планове да пристигне с повече хора от своя клуб за бреветната седмица догодина. За жалост няколко участника поради различни причини не успяха да завършат: Ернесто от Италия, Феликс от Германия, Спас Христов от София и др. Те не успяха да се включат в контролното време на коломаратона, а Джовани и Роберто от Италия пострадаха заради коварна дупка на иначе добрия път между Слънчев Бряг и Варна.

Участниците в SVS се представиха достойно в България и сме сигурни, че това значимо събитие в техния живот ще бъде задълго запазен в спомените им.

Те доказват невероятните човешки възможности като изминават за по-малко от 90 часа над 1200 км! Безспорно коломаратонът SVS /СЛИВЕН – ВАРНА - (СОФИЯ) – СЛИВЕН/ - 1200 км е едно от големите събития в колоездачния живот на България.

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимка