Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ансамбълът за народни песни и танци-Сливен с голям концерт на 30 януари в подкрепа на българските традиции и обичаи

23 януари 2018 08:54, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 844
---

На 30 януари 2018 г. от 18,30 часа в зала „Сливен” ще се състои вокално-инструментален концерт на хора и оркестъра към Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен. Подобен съвместен концерт не е провеждан от много години. В него ще вземат участие и младите изпълнители от Школата за народно пеене "Славейче" при НЧ "Христо Ботев - 1897" – Сливен, и Битов хор при ДЮФА "Тракийче" при ЦПЛР - Детски комплекс, Сливен. Концертът ще е своеобразна среща на професионализма с младостта. Идеята е младите изпълнители да се докоснат до артистите, които са се заели с тежката задача да поддържат пламъка на фолклорното ни богатство и да не позволяват той да изгасне. В програмата са включени изпълнения на известни автори в областта на музикалното и песенно фолклорно изкуство.

Всеки, който си купи билет за концерта, ще получи покана за участие в творческа работилница на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Тя ще се проведе в деня на концерта, 30 януари, във фоайето на зала „Сливен”, от 17 до 18,30 часа. В работилницата ще участват сливенски деца на възраст между 6 и 12 години, които ще оцветяват рисунки, изобразяващи носии от Сливенския край, под надслов "Багрите на Сливен". В края на концерта на АНПТ-Сливен най-добре представилите се деца ще получат подарък - книжка за оцветяване с посвещение от българския еврокомисар Мария Габриел. Така децата ще станат част от кампанията на ОДФ „Да съхраним българските традиции и обичаи”, насочена към българчетата по цял свят, по повод българското европредседателство.

Ансамбълът за народни песни и танци-Сливен също се включва в кампанията „Да съхраним българските традиции и обичаи”. Съвместните изяви на Ансамбъла и фондацията на 30 януари са само началото на техните общи усилия за утвърждаване на българското у нас и по света.

Снимки

------------