Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

И от площада ми замириса на избори

07 февруари 2018 22:19, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди около 1 година, брой четения: 2386
Снимка: Станимир Петков

Няма нищо по- ценно, освен здравето, вярата и любовта към семейство, род и Родина, от СВОБОДАТА. Макар че известен наш режисьор беше заявил отдавна, че „Свободата се крие в нашите зависимости.“

Винаги съм вярвала, че трябва да има будно гражданско общество, което да мисли, да чете и да не позволява да бъде манипулирано. Разочароващо е, когато за пореден път си свидетел как вълната от народно недоволство бива яхвана от хора с политически пристрастия. Не визирам политиците, които са към тази или онази партия. Естествено, че всяка партия- лява или дясна се бори за гласоподаватели, за власт. Това не можем да го отричаме. Иначе що за политик е политикът без власт?

От известно време насам наблюдавам как едно сдружение винаги се появява като поредния протестър, с който се сдоби Сливен, в моменти, в които назрява напрежение или зрее напрежение между граждани и местна власт. Това няма как да ми убегне. Още повече, че този сценарий ми е вече до болка познат. Филмът съм го гледала, дори наизустила, само героите се сменят.

По мое мнение изборите , макар и твърде рано, започнаха. Струва ми се, че следващите местни избори ще бъдат изключително „мръсни“. И хващам се на бас, че ще имаме най- малко двама червени кандидат-кметове, но само единият от тях ще бъде лице на столетницата. Други ще използват непартийни организации, яхвайки вълната на народното недоволство с една единствена цел. Дълбоко се надявам да греша, но както са казали : "Поживьом увидим"

 

Александра Иванова

"Наблюдател.БГ"

07.02.2018г.