Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Влюбени убийци на таксиметров шофьор се разкайват, чакат ги по-леки присъди

13 февруари 2018 20:52, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 390
Обвиняемите

Обвиняемите за жестокото убийство на таксиметров шофьор във Варна поискаха делото срещу тях да бъде гледано по съкратената процедура. На разпоредително заседание в Окръжния съд в морската столица 27-годишният Космас Джером и 24-годишната Ренета Козарева се признаха за виновни и така ще получат по-леки присъди. Размерът на наказанията им ще стане ясен на 12 март, когато процесът ще продължи по същество. Постановените присъди ще бъдат намалени с 1/3 заради съкратената процедура.

„Двамата са направили самопризнания, подробно са разказали всичко след задържането си. Те са признали вината си още тогава, а не сега, за да получат по-леки присъди. Разкайват се, не са искали да се стигне до убийство. Планира ли са само да ограбят шофьора, но не и да го убиват”, коментираха адвокатите на влюбената двойка Иван Томов и Павел Димитров.

Космас и Ренета се запознали в началото на миналата година чрез интернет. Младата жена, която е от Несебър, е била студентка в Пловдив. Тя се мести в родния град на мъжа Дългопол, а в началото на април двамата пристигат във Варна. Употребяват наркотици, а единственият им доход е социалната пенсия на Космас, който страда от детска церебрална парализа.

В нощта на 9 срещу 10 април 2017 г. се въоръжават с кухненски ножове и се качват в такси на автогарата във Варна. На 69-годишния шофьор казват да кара към местността Пчелина. Извън града Космас спира колата под предлог, че трябва да отиде по малка нужда. След това двамата нанасят на водача общо 61 прорезни и прободни рани по цялото тяло и му задигат 20 лева и мобилния телефон.

Преди убийството влюбената двойка е употребила амфетамини.

„Ренета казва, че обича Космас и е искала той да се чувства добре. Затова е била с него навсякъде”, заяви нейният защитник Иван Томов. Два дни преди убийството тя си направила тест за бременност, който се оказал положителен. В ареста обаче бременността й не се потвърдила.

Адвокат Павел Димитров представи в съдебната зала положителна характеристика от кмета на Дългопол за Космас. Мъжът е работил близо две години по социални програми на общината.

Тримата наследниците на убития таксиметров шофьор предявиха граждански искове за общо 450 хил. лв.

„Това му беше професията. Късметът му е бил, че са хванали него. Ако не е бил той, е щял да бъде някой друг”, коментира синът на жертвата Асен.

По искане на прокурор Димитър Кайряков за следващото заседание ще бъдат изготвени справки за имотното състояние и за банковите сметки на двамата обвиняеми.

Предвидените в закона наказания за тежкото престъпление са между 15 и 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Източник: Дарик