Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започна проучване за потребностите от работна сила в Сливенска област

23 февруари 2018 09:04, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 762
---

От началото на февруари започна проучване за потребностите на работодателите от работна сила в Сливенска област, информират от Областна администрация. Проучването се извършва чрез онлайн анкета, разработена от Агенцията по заетостта. За целта е необходимо работодателите да попълнят анкетата, която може да бъде намерена на следния адрес: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_Jy0i_hWV93mRunoBkqy2Fn0AFA5VTXcNy5FzIEjUVyThYw/viewform /

 

Онлайн анкетата съдържа няколко въпроса: кое е най-важното изискване при подбора на кадри; дали фирмите предвиждат обучение на кадри през следващите 6 месеца; какви са потребностите от служители с висше, със средно образование и специфични професии и др.

Анкетата може да бъде попълнена в срок до 28 февруари включително.

Информацията ще бъде обобщена от Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие и ще бъде предоставена на Агенцията по заетостта.

Проучване ще бъде извършено и в останалите области на страната. То ще даде възможност да бъде получена реална и конкретна информация за обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените кадри, както и да бъдат определени приоритетите за насърчаване на заетостта и в сферата на образованието.