Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Добра новина от лошото време: яз. „Асеновец“ вдига нивото си

27 февруари 2018 13:21, Людмила Калъпчиева
Излъчване: ВиК-Сливен преди 6 години, брой четения: 1098
 яз. „Асеновец“

19 600 000 куб. м достигна нивото на яз. „Асеновец“ край Сливен. Увеличението на водните количества е в резултат на последните валежи и снеговалежи в района на водоизточника, от с. Бяла до Агликина поляна. Сериозното вдигане на нивото на язовира с максимален капацитет 28 милиона куб.м гарантира на сливенското водно дружество и неговите потребители спокойно лято без режим на водата, каза управителят на „ВиК“ – Сливен инж. Севдалин Рашев.

Продължаващият приток на водни количества от валежи, зареждане с вода на подземните водоизточници и усилен приток на гравитачни води осигурява вливането в язовира на около 100 000 куб. м вода дневно.

Персоналът на яз. „Асеновец“ вече е в очакване на ежегодните си пернати гости – диви патици и лебеди, които обикновено пристигат през месец март. Аристократичната визита на белите лебеди се изрази миналата година в пристигането на 6 достолепни птици, в чиято компания се появи и едно малко. Преди година в района на язовира бяха наблюдавани и около 3 000 диви патици.