» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Строителни отпадъци след ремонта – бързо, лесно и коректно решение

12 March 2018 05:52, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Without source 6 years ago, number of readings: 2269
Строителни отпадъци след ремонта – бързо, лесно и коректно решение

Ако искаме бързо да приключим с въпроса, който е належащ след самия ремонт, трябва да се доверим на специалистите

 

Ремонтите обикновено се оказват по-тежки и продължителни, отколкото сме го планирали. В края на този така напрегнат период, ние искаме да приключим максимално бързо. Търсим лесно и същевременно качествено решение на въпроса със строителните отпадъци. Те неизменно се натрупват в процеса на работата и ние се чувстваме притиснати от обстоятелствата, а ако не сме наясно как да постъпим, ситуацията се усложнява допълнително.

 

Периодично изхвърляне

За да не се стига до там, че да се затрупваме с куп боклуци след ремонта, ние трябва да се грижим периодично за тях. Само това ще предотврати събирането на огромни количества отпадъци. Интервалите, през които ще го извършваме, зависят от нашата организация и сроковете, които сме си поставили между отделните етапи.

 

Варианти за действие

Ако разчитаме общината да извози боклуците ни с контейнери, ще трябва да имаме предвид, че ще се наложи сами да ги приберем в чували. Освен това от местната управа ще получим точен график, който ще трябва да спазим, ако искаме екипите им да ни транспортират боклука.

 

Може би нямате подобна възможност и не желаете да се съобразявате? Въпреки това отпадъците изискват намеса, те пречат и вие трябва да откриете начин да се освободите от тях. Ако искате да диктувате правилата и да задавате темпото на работа, както и да се подходи професионално към въпроса, тогава не губете време и потърсете фирма за услугата контейнери за извозване на строителни отпадъци. С избора на такава стратегия ви се спестяват редица проблеми, а и не поемате излишни рискове в суматохата край ремонта, да се стигне до гаф и неприятни последици.

 

Контейнери за строителни отпадъци от Spasovitrans.com.

 

Възможните опасности

Ако все още се лутате и не може да вземете решение, запознайте се и с опасностите, които могат да възникнат:

 

- Вие може да увредите имуществото в дома си, докато се опитвате да събирате останките от строителните дейности.

 

- Може дори да нараните себе си, защото част от боклуците са остри и режещи.

 

- Ще ви трябват необходимите средства и материали за събирането на отпадъците.

 

- Подгответе се добре, ако сте решили собственоръчно да го свършите.

 

- Ще трябва да се ориентирате за мястото на сметището във вашия град, където единствено е позволено да разтоварите отпадъците си. Преди това ви очаква разделяне, прибиране, транспортиране и разтоварване.

 

- Имайте предвид, че ремонтът често е дълъг и извозването на отпадъци се случва поне на два или три пъти.

 

- От вас се изисква гъвкавост и инициативност, при това само за боклука от същинските ремонтни дейности.

 

- Отговорността е висока и е във вашите ръце. Не бива да се допуска изхвърляне на отпадъците на битовите контейнери, защото подлежите на глоба от страна на общината. Може да причините и увреждане на техниката на сметопочистващите фирми, което вече е повод за още по-сериозни проблеми и евентуални съдебни мерки срещу вас.

 

- Недоволни съседи, недоволни членове на семейството, деца, които се ровят, където не трябва – това са все дребни на пръв поглед обстоятелства, но имат значителна тежест при ремонта. Ако ви се струпа всичко това на главата, сами ще се уверите, че не става дума за детайли, които би следвало да бъдат пренебрегвани.