Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отново повод за гордост

23 март 2018 15:35, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 6 години, брой четения: 2351
Фестивал на руската песен и танц

Ученици от ОУ "Елисавета Багряна" се представиха отлично във Фестивала на руската песен и танц. С това те отново предизвикаха гордост в своите учители и родители.

В 17-то издание на проявата се включиха Рая Данева и Габриела Енчева от 2. "в" клас, Алекс Колев от 5. "б" клас и момичетата от мажоретния състав.

Мажоретките заеха първо място в категория "Танц". Останалите наши участници заеха призови места в класирането - второ и трето място за песен и танц. Ръководството на училището и техните учители ги поздравяват за доброто представяне и им пожелават още много успехи на сцената.

Регионалният фестивал на руската песен и танц се проведе на 22 март в голямата зала на Военен клуб - Сливен. Той беше посветен на 140-та годишнина от Руско-турската освободителна война от 1877-1878 година.

Участие взеха 71 групови и индивидуални танцови и музикални колективи, вокални групи и индивидуални изпълнители. Жури, с председател вокалният педагог Елена Пеева и членове Росица Кунева и Тамара Ямалиева, оценяваха участниците и техните изпълнения.

Организатори на събитието бяха Областна администрация – област Сливен, Община Сливен, Дом на дружбата, Дружество за приятелство с народите на Русия и ОНД, Военният клуб и РУО – Сливен.

Снимки

Фестивал на руската песен и танцФестивал на руската песен и танцФестивал на руската песен и танцФестивал на руската песен и танцФестивал на руската песен и танцФестивал на руската песен и танцФестивал на руската песен и танцФестивал на руската песен и танцФестивал на руската песен и танцФестивал на руската песен и танцФестивал на руската песен и танц