Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Хиляди хора с увреждания от цялата страна излязоха на протест с искане за достоен живот

11 април 2018 15:55, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 1302
Протест на хора с увреждания в София

Хиляди хора с увреждания и техните близки блокираха центъра на София днес по обяд, за да поискат достойно качество на живот. Недоволните настояха за по-добри възможности за обучение и работа, както и достъп до нужната им рехабилитация.

От Европейския форум на хората с увреждания определиха като срамен факта, че България не признава Конвенцията на ООН за правата на инвалидите, която сама е приела още през 2012 г.

Недоволството е инициирано от над 18 организации, които представляват инвалидите у нас и в Европа. То се състоя въпреки решението на здравните власти от вчерашния следобед промените в наредбата за медицинската експертиза, които лишаваха инвалидите от помощи и надбавки, да бъдат свалени.

Проявата уважи и Родолфо Катани от Европейския форум на хора с увреждания. Той призова българското правителство да се откаже от всички реформи и да започне преговори с организациите представляващи хората с увреждания.

В заключение Катани обяви, че една българска дума му е направила най-силно впечатление и тя е "срам".

Недоволните внесоха своята протестна декларация в Министерския съвет, а социалното министерство отправи покана към тях за започване на преговори.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС