» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Адвокатската колегия в Сливен откри нов офис

16 April 2018 14:51, Rosica Nikolova
Emission of: District Sliven 5 years ago, number of readings: 763
Откриване

Сливенската адвокатска колегия откри нов офис на 16 април, Деня на юриста. Водосвет отслужи Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий в съслужение с протосингела на Сливенската епархия Евгений Янакиев.

Зам.областният управител Камен Костов поздрави за празника председателя на САК адв. Тодор Костов от името на областния управител Чавдар Божурски и екипа му. Гости на събитието бяха още председателят на Окръжния съд в Сливен Кънчо Жеков, зам.председателят Мартин Данчев, кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев.

В сливенската колегия членуват 197 адвокати, съобщи адв.Тодор Костов. Те предоставят и безплатна правна помощ на социално-слаби граждани, които са под прага на бедността. Освен в Сливен, безплатна правна помощ адвокатите оказват на граждани на общините Нова Загора, Котел и Твърдица.

Новият офис на колегията е построен със собствени средства и безлихвен заем от Висшия адвокатски съвет. Намира се в административна сграда на площад "Хаджи Димитър".

През юни Сливен ще бъде домакин на семинар с участието на Висшия адвокатски съвет. Тогава ще бъде представен сборник за историята на сливенската адвокатура.

16 април 2018 г.

Photos

Гости на откриванетоМолебенадвокати