Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Закриха първия Фестивал на винарите в Сливен

16 април 2018 15:19, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди около 1 година, брой четения: 510
Закриха първия Фестивал на винарите в Сливен

Първият фестивал на винарите, който се проведе в Сливен на 12 и 13 април, приключи с концерта „Ой, вино, винце“ на Ансамбъла за народни песни и танци-Сливен. Закриването на фестивала се състоя в зала „Сливен“. След концерта заместник-кметът Стоян Марков и председателят на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“ Дора Куршумова връчиха наградите на фестивала. Най-добрите майстори винари-любители бяха определени чрез сляпо гласуване от жури, в което имаше технолози и дегустатори.

 

Наградата „Вино на народа“ отиде при Винарска изба „Кермен“ и нейното мерло 2017. Награди получиха и майстори винари-любители, чиито вина се състезаваха в три категории: бяло вино розе и червено вино. За най-добър майстор винар-любител, в категория „Червени вина“, бе определен арх. Мартин Койнов за неговото мерло 2017. В категория „Розе“ - Боян Пасков за каберне совиньон 2017. В категория „Бели вина“ - Младен Русев за мускат и ркацител 2017. Специална награда-поощрение получи Иван Плачков, чиито вина са заели второ място и в трите категории.

 

Фестивалът на винарите е организиран от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“ и Община Сливен. Всички участници си пожелаха фестивалът да стане ежегоден.

Снимки

Закриха първия Фестивал на винарите в СливенЗакриха първия Фестивал на винарите в СливенЗакриха първия Фестивал на винарите в СливенЗакриха първия Фестивал на винарите в СливенЗакриха първия Фестивал на винарите в СливенЗакриха първия Фестивал на винарите в Сливен