Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриване на нова училищна библиотека в ОУ „Панайот Хитов“

19 април 2018 08:55, Людмила Калъпчиева
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 6 години, брой четения: 2498
Откриване на нова училищна библиотека в ОУ „Панайот Хитов“

За да запазят любовта на децата към четенето и да им осигурят бърз и лесен достъп до богатството на словото, ръководството на ОУ „Панайот Хитов“ взе решението да открие нова, съвременна библиотека за своите ученици.

Откриването се състоя на 18 април 2018 година с песни, танци и прекрасна сценка, представена от малките ни първокласници. Много официални гости уважиха събитието – г-жа Димитринка Петкова – зам. областен управител на област Сливен , г-жа Пепа Чиликова - зам. кмет по „Хуманитарни дейности“ на Община Сливен, директорът на ЦДГ „ Вержин и Хаик Папазян“ г-жа Галя Николова, директорът на ЦДГ „Теменуга“ г-жа Петя Петрова, представители от Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, г-жа Ваня Стоянова - председател на училищното настоятелство, г-жа Теодора Къчева - член на училищното настоятелство, г-жа Светла Бунчева - председател на Съвета „Твоят час“, г-жа Диляна Илиева – председател на Обществения съвет към училището, представители на медиите, както и много родители, учители и ученици.

Библиотеката е оборудвана с компютри, принтер и интерактивна бяла дъска, което я превръща от зала, пълна с книги, в интерактивно пространство за разговор, споделяне и общуване с книгите. Децата ще могат да откриват нови знания, да използват технологиите, за да учат, да се разтоварват и да виждат четенето в нова светлина в обособените за целта неформални читателски зони. Там ще се провеждат тематични уроци, беседи, литературни четения, свързани с традиции и бележити дати, реализиране на разнообразни проектни дейности. Предвидено е библиотеката да се използва от екипите за личностна подкрепа, работещи с децата със СОП. Кабинетът по училищна медиация също ще работи там.

Пространството е организирано така, че да се усеща гостоприемството и децата да имат желание за прекарване на време в библиотеката. Освен интерактивната зона, са обособени още зона за занимания, проектна зона, където ще се провеждат практически занимания и различни срещи, „English corner“ и административна зона. В училището е обособен и специален кът със свободен достъп под наслов „Вземи, прочети и върни“, където учениците могат да взимат книги, които им харесват и след прочитането им да ги връщат обратно. До края на месец май се провежда и благотворителна кампания за даряване на книги.

Желанието ни е дейността на новата ни библиотека да е тясно свързана с Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, за да продължим съхраняването на книжовността, създаването на четящи млади хора, истински обичащи книгата.

Снимки

Откриване на нова училищна библиотека в ОУ „Панайот Хитов“Откриване на нова училищна библиотека в ОУ „Панайот Хитов“Откриване на нова училищна библиотека в ОУ „Панайот Хитов“Откриване на нова училищна библиотека в ОУ „Панайот Хитов“