Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Делегация на Конфиндустрия България беше на посещение в Община Сливен

19 април 2018 18:20, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 687
---

Делегация на Конфиндустрия България беше на посещение в Община Сливен и се срещна с кмета Стефан Радев.

„Надявам се, че вече имате впечатления както от града, така и от бизнеса и че тези впечатления са добри“, каза пред гостите кметът Стефан Радев. „Ние имаме много сериозни инвеститори от Италия на територията на нашата община и сме готови да посрещнем още такива инвеститори. Имаме предприятия в различни отрасли. Сливен е първият индустриален град в България. Като възможности имаме какво да предложим“, каза още кметът.

Председателят на сдружението Мария Луиза Мерони обясни, че Конфиндустрия България има около 300 фирми – членове у нас, които осигуряват около 20 000 работни места.

По време на срещата се проведоха разговори за работната ръка в Сливен, за училищата и висшите учебни заведения на територията на общината и за това да се намери начин младите хора да остават на работа тук.

„Ние като Конфиндустрия сме готови за сътрудничество с вашия град и вашата община, защото имаме тук фирми, които са наши членове. Има и интерес на италиански предприятия, които да дойдат в България и конкретно в градове от типа на Сливен да инвестират. На разположение сме за сътрудничество“, каза още Мария Луиза Мерони.

Заедно с нея бяха заместник- председателят на Конфиндустрия България Мария Нецова, Мила Ненова- директор, Аурелио Донати- арбитър и Стефан Тодоров- териториален представител.

Конфиндустрия България е сдружение на италианските предприемачи в България, създадено преди повече от 18 години. Представители на организацията бяха днес на териториално посещение в Сливен, където има нейни членове.

На срещата днес присъства и заместник- кметът Стоян Марков.

 

19.04.2018 г.

Снимки

---