Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

6 правила, които спазва добрият копирайтър

25 април 2018 07:40, Камен Едрев (Сливен НЕТ)
Излъчване: Без източник преди 6 години, брой четения: 890
Няколко съвета по копирайтинг

1. Работата с проблемите винаги ще бъде от значение

Когато развивате текстовото си послание, опитайте се да разчитате на проблемите на потенциален клиент, а не на вашия продукт или услуга. Тази класическа формула ще бъде от значение, докато стоките или услугите продължават да решават проблемите на клиента.

 

2. Винаги слушайте читателя!

Активно комуникирайте с аудиторията си. Питайте какво я интересува. Провеждайте потребителски проучвания един-два пъти годишно. Получената информация служи като отлично допълнение към идеите за статиите.

 

3. Отделен текст за всяка целева аудитория!

Всяка целева аудитория има свои критерии за вземане на решения и избор.

Универсалността, разбира се, е добра, но в продажбите първото място трябва да бъде ефективността.

Вместо една универсална страница за продажба на принципа "за всички", добрият копирайтър следва да създаде няколко, насочени към всяка целева аудитория.

 

4. Покажете професионализъм и опит с факти!

Ако сте имали възможност да изучавате текстоветe на сайтове на частни брокери или агенции за недвижими имоти, сигурно сте забелязали, че всички те са препълнени с често срещани думи за надеждност, професионализъм и богат опит.

 

Би било трудно на потенциалния клиент да направи избор въз основа на тази размита информация. Ако всички кажат едно и също нещо, на кого трябва първо да се обадя?

За това е добре информацията на сайта да се актуализира редовно, например да направите собствен блог, където да добавяте регулярно нова информацията. Това е отличен метод за копирайтинг.

 

5. Увеличете посещенията, като съкратите текста!

Потребителите вече не искат да четат прекалено дълги текстове. Те са по-склонни да получават ясна и точна информация за кратко време. Ако нищо не ги заинтересува, хората напускат страницата средно в рамките на 10-20 секунди. През това време трябва да направите така, че да останат на страницата.

От съществено значение е един копирайтър професионалист да поддържа интереса на потребителите, като използва най-краткият, добре структуриран и информативен текст. В полза влизат също така и инфографики, интригуващи заглавия, подчертаващи факти, заключения и ключови предложения.

 

6. Създайте своите "златни" правила за копирайтинг и ги следвайте.

В тази епоха на пренасищане на рекламни послания е много трудно този огромен поток да предаде смисъла на информационните послания, дори и на тези, които са готови да ги чуят, да не говорим за тези, към които ние се опитваме да достигнем за първи път.

 

Ето и няколко "златни правила", които да спазвате:

- Искреността. Ако вярвате в това, което казвате, тази вяра непременно ще бъде предадена на онези, които четат вашето послание.

- Компетентност. Говорете само за това, което знаете. Обърнете се към надеждни източници, ако говорите за това, което не е вашата основна компетентност.

- Краткостта. Никой не желае да прекарва половината от живота си, като чете и "дешифрира" значението на вашето послание.

- Не се опитвайте да продавате. Не използвайте в информационното съобщение всички достъпни за вас "продаващи текстове". Вашият читател не по-зле от вас усеща манипулацията и фалшивостта.