Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Деня на младежкото самоуправление ученици поеха ръководството на Общината

09 май 2018 14:10, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 689
---

Ученици поеха ръководството на Общината в Деня на младежкото самоуправление. Той се отбелязва традиционно всяка година на 9 май.

Кметът Стефан Радев, заместник - кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стоян Марков, както и секретарят на Общината Валя Радева и председателят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев предадоха щафетата на представители на Общинския младежки съвет и на ученическите съвети в града.

„Обикновено, най-правилните решения са най-трудните. Младите хора носят духа на по-новото и различното. Имаме нужда от тяхната подкрепа непрекъснато. Вярвам, че решенията, които се взимат сега са свързани с развитието и състоянието на града ни след години и именно младото поколение ще усети това“, каза кметът Стефан Радев по време на срещата си с учениците.

Неговото място зае Мартин Анастасов от Професионална гимназия по икономика.

Председател на Общинския съвет ще бъде Даниела Стоева. Тя е председател на Младежки общински съвет и е ученичка от ППМГ „Добри Чинтулов”.

На стола на заместник - кмета по финанси Румен Иванов седна ученичката Стефани Дечева от Професионална гимназия по икономика.

Заместник – кметът по икономическо развитие Стоян Марков отстъпи мястото си на Тома Стефанов от ОУ „Д-р Иван Селимински”.

Мястото на Пепа Чиликова заместник – кмет по хуманитарни дейности зае Стефка Цветкова от СУ „П.К.Яворов”.

Днес заместник на секретаря на Общината Валя Радева ще бъде Мариян Желязков от ОУ „Д-р Иван Селимински”.

„Инициатива като тази цели да повиши уменията и знанията на младите и каква е тяхната роля при вземането на решения. Възможност като тази е много ценна за тях, защото те виждат отблизо как протича един работен ден и разбират трудността на управлението. Също така могат да предложат решения, които много често се оказват подходящи. По този начин управляващите чуват техния глас“, заяви експертът на Младежкия дом Анелия Иванова.

След срещата, всеки един от младежите пое задълженията на титуляра.

Нов директор ще има и Младежки дом – Сливен. Начело застава ученичката Елеонора Константинова от ОУ „Д-р Иван Селимински”.

09.05.2018 г.

Снимки

---------------------