Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Даниела Стоева от ППМГ "Добри Чинтулов"-Сливен е сред най-добрите дебатьори на Националното състезание, провело се в столицата

09 май 2018 14:49, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди около 1 година, брой четения: 1501
Даниела Стоева от ППМГ "Добри Чинтулов"-Сливен е сред най-добрите дебатьори на Националното състезание, провело се в София

Даниела Стоева, ученичка в десети клас на ППМГ "Д. Чинтулов" е сред най-добрите дебатьори в България на Националното състезание, организирано от Национална Асоциация Дебати- гр. София, проведено в СУ "Климент Охридски"от 5-7 май.

Даниела достигна до четвърт финал с темата "Това правителство вярва, че родители от малцинствени групи трябва да предпазват децата си от факта, че расизмът съществува възможно най-дълго".

Предварително обявените теми:

 

1. ТП/Това правителство / ще премахне всички държавни политики, които предлагат субсидии, данъчни облекчения или заеми с преференциални условия, обвързани със закупуването на жилище.

2. ТПВЧ,/Това правителство вярва , че когато става въпрос за запазване на застрашени видове, частни организации са по-добри от държавата.

3. ТП в периоди на икономическа рецесия ще премахне политики, които запазват природата, но забавят развитието на икономиката.

4. ТПВЧ държавите от Югоизточна Азия трябва да забранят на своите граждани да мигрират към държави с високи нива на експлоитация на техните граждани (Катар, Саудитска Арабия и т.н.).

5. ТП ще позволи на компании да купят правото да управляват градове, които са в тежко икономическо състояние.

6. ТП в етнически разнообразни държави ще задължи етническото съотношение във всички квартали да е същото като съотношението в държавата.

 

Даниела е помощник треньор на клуб по дебати в ППМГ и председател на клеб по дебати "Туида"Сливен.

В състезанието участваха над 150 ученици и студенти от най-добрите училища от цялата страна и 50 отбора.

Да достигнеш на четвърт финал в такова състезание се изискват не само много и задълбочени знания за гражданското общество и процесите, а и богата култура, борбеност и ораторски и презентационни техники и умения като логически заблуди, които се позовават на емоции,техники, отвличащи вниманието, кръгова логика

За да стигнеш на четвърт финал е сигурно, че си овладял тези техники и си силен интелект.

Ментор на Даниела е Анелия Иванова- експерт в Младежки дом Сливен и треньор по дебати.