Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Евакуация при симулация на пожар утре в сградата на Община Сливен

10 май 2018 20:51,
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 679

Симулация на възникал пожар, което налага евакуация извън сграда. Такова занятие ще се проведе утре, 11 май 2018 г. от 11 часа.Това съобщи инж. Снежана Кънева, началник- отдел "Сигурност и управление при кризи". Ще бъдат евакуирани всички служители и гражданите, намиращи се в този момент в северната сграда на Община Сливен.

Пожаро- тактическото занятие ще се проведе с пълен оперативен състав. Провеждането му е планирано от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Сливен.

Една от целите на занятието е да се провери готовността на администрацията за реакция при защитата от бедствия. В случая става въпрос за най- често случващото се бедствие–пожар. Друга цел е постигане на високи резултати за огнеборците, прилагайки професионалните си умения по овладяване на ситуацията и за опознаване особеностите на обекта.

Предвидено е обгрижване на хора в неравностойно положение, извеждане на пострадали от огнището на пожара, както и сваляне от третия етаж на пострадал от задимяване при пожара служител. Спасяването на пострадалия ще се извърши с приспособления и съоръжения на пожарната.

Подобна евакуация на Община Сливен беше проведена по време на „Голямото четене“ преди години. При нея бяха отчетени високи резултати не само по организацията, но и за времето, за което бяха изведени от сградата хората.

 

10.05.2018 г.