Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Българска народна музика огласи двора на ОУ "Елисавета Багряна" - Сливен

11 май 2018 21:26, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 години, брой четения: 2593
Инициатива "Розита на България"

Учениците и учителите от ОУ "Елисавета Багряна" се включиха в инициативата "Розите на България". В утрото на 11 май дворът на учебното заведение беше огласен от българска народна музика. На хоро се хванаха над 1000 ученици от ОУ "Елисавета Багряна" и от ПГИ "Проф. д-р Димитър Табаков". Към хорото се присъединиха и деца от ДГ "Елица", учители, родители и гости.

Проявата започна с изпълнение на "Една българска роза". Всички присъстващи бяха закичени със символ на роза. Наред с организираното дълго хоро, в сградата на училището беше подредена тематична изложба и беше организиран конкурс за рисунка.

На 11 май 2018 г. по повод деня на светите братя Кирил и Методий българи на пет континента се обединиха като извиха красиво хоро. Инициативата под надслов „Розите на България“ е първото по рода си честване, организирано от Министерството на образованието и науката, посветено на българския език, българската азбука и култура и на българите по света.

Снимки

Инициатива "Розита на България"Инициатива "Розита на България"Инициатива "Розита на България"Инициатива "Розита на България"Инициатива "Розита на България"