Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен е домакин на 22-ят Международен детски танцов фолклорен фестивал „Приятелство без граници“

15 май 2018 21:10, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 311
Дефиле на участниците във фестивала

22-ят Международен детски танцов фолклорен фестивал „Приятелство без граници“ стартира на 15 май. Традиционно фестивала започна с дефиле на участниците. То премина по булевард „Цар Освободител“. В него се включиха участници от Албания, Латвия Молдова, Румъния, Турция, Хърватска и България. Дефилето беше предвождано от оркестъра при Ансамбъла за народни песни и танци-Сливен и събра много зрители по целия път – от Градската градина, по бул. „Цар Освободител“ и до площад „Хаджи Димитър“.

Церемонията по откриване на фестивала започна с издигане знамето на Република България, знамето на ЕС и знамето на фестивала, след което кметът на община Сливен произнесе слово.

След официалното откриване оркестърът засвири българско хоро и всички – гости и домакини се хванаха на него. Вечерта продължи с концерт на участниците във фестивала на открита сцена.

В програмата за 16 май е включена среща на участниците с кмета Стефан Радев и с областния управител Чавдар Божурски. Всички групи ще имат организирано посещение на крепостта „Туида“ и време за почивка и запознанства.

Гала-концертът на участниците ще бъде на 17 май от 18:00 часа в залата на ДТ „Стефан Киров“.

На официалното откриване на фестивала тази вечер присъстваха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков.

Организатор на фестивала е Община Сливен, в партньорство с Регионално управление на образованието – Сливен и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс-Сливен.

Текст, снимки и видео клип: Станимир Петков

Снимки

Официалните лица....................................Издигане на националните знаменаКметът на Сливен Стефан РадевБалони в небетоХоро.........Концерт на съставите от България и чужбина...........................