Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Деца от Международния фолклорен танцов фестивал бяха на гости в областната администрация

16 май 2018 16:13, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди около 1 година, брой четения: 433
Деца от Международния фолклорен танцов фестивал бяха на гости в областната администрация

Представители на участниците в Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“ гостуваха на областната администрация. „Фестивалът, вашето участие в него и усмивките ви превръщат Сливен в приказен град“, заяви зам.областният управител Камен Костов при посрещането. От името на областния управител Чавдар Божурски той им пожела успешни фестивални дни и вълнуващи срещи с връстниците им от Сливен, които да сложат начало на нови приятелства.

 

Почти всички формации от чужбина са с множество национални и международни изяви. Ръководителите им представиха дейността им. Ансамбъл „Микесия“ /в превод – приятелство/ от Тирана, Албания, отразява огромното многообразие на албанската култура, а оркестрантите използват традиционни инструменти. Съставът от Рига – „Дзинтаринс“, е създаден още в далечната 1953 г. и е първият детски танцов ансамбъл на Латвия, към момента в него има повече от 250 деца. „Слънчева усмивка“ е формацията от Тараклия, Молдова, а в репертоара й влизат както български, така и молдовски народни танци, класически и модерен балет. С близо 10-годишна история е румънският състав от с.Самбурещи, печелил множество призове на национални конкурси и фестивали. С изяви на родна и чуждестранна сцена са децата от Турция. Хърватия участва с формацията към Културно-просветното дружество „Железничар-Загреб“. Дружеството е един от най-старите културни центрове в страната, притежава огромна колекция от автентични костюми, някои от които са на повече от 100 години. Градът-домакин представя детският ансамбъл „Българче“ при ОУ „Христо Ботев“ и НЧ „Хаджи Димитър-1937“. Ансамбълът е създаден през 1972 г., изнасял е множество концерти в страната и зад граница, изпълнителите са на възраст от 5 до 15 години, а танците им – от фолклорните области на Тракия, Добруджа и Шоплука.

 

В края на срещата зам.областните управители Камен Костов, Димитринка Петкова и гл.секретар Кирил Аврамов си размениха подаръци с гостите. Участниците в срещата си направиха снимка за спомен от посещението в областната администрация.

Снимки

Деца от Международния фолклорен танцов фестивал бяха на гости в областната администрацияДеца от Международния фолклорен танцов фестивал бяха на гости в областната администрацияДеца от Международния фолклорен танцов фестивал бяха на гости в областната администрацияДеца от Международния фолклорен танцов фестивал бяха на гости в областната администрацияДеца от Международния фолклорен танцов фестивал бяха на гости в областната администрацияДеца от Международния фолклорен танцов фестивал бяха на гости в областната администрацияДеца от Международния фолклорен танцов фестивал бяха на гости в областната администрация