Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

НАГРАДА ЗА МЛАД ИСТОРИК ОТ ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ” В НОЩТА НА СЛИВЕНСКИТЕ МУЗЕИ

19 май 2018 22:27,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 5 години, брой четения: 1978
награда

Европейската нощ на сливенските музеи в събота започна с официална церемония, на която зрелостникът от Профилираната хуманитарна гимназия Иван Тенев бе награден за постигнати високи резултати в национални исторически конкурси. Иван получи грамота на Регионалния исторически музей и книгата „Кратка история на човечеството”.

Възпитаникът на Профилираната хуманитарна гимназия е носител на много награди през изминалите години в училището, но в мотивите за днешната му награда бяха откроени две безспорни негови постижения от последния месец. Той стана лауреат на Националната олимпиада по история, провела се в гр. Кърджали от 20 до 22 април. Оценката му Отличен 6.00 в Националния кръг на най-важното за годината състезание за млади историци го постави на първо място сред участниците. Лауреатското звание осигурява на младия хуманитарист право на прием без участие в конкурси в най-търсените специалности на най-престижните български университети.

На 2 май, пред паметника в историческата местност Оборище, Димитър Цоцорков от фондация „Цоцорков род“ връчи на Иван Тенев националната награда в ученическия конкурс за краеведско изследване. Конкурсът се организира в памет на проф. д-р Лъчезар Цоцорков – меценат на културата, почетен гражданин на Панагюрище и радетел за съхраняване на родовата памет.

Любителите на исторически четива могат да се запознаят с блестящия научен стил и изследователския плам на Иван Тенев във Flip book-изданието на едно от неговите изследвания, озаглавено „Света гора Сливенска“, следвайки тази връзка: http://www.hg.sliven.net/documents/books/sveta-gora/index.html

 

Снимки

грамотанаграданаграданаградаплакат