Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПРАЗНИКЪТ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА, КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

24 май 2018 15:51,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 955
шествие

С празнични шествия Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица отбелязаха Деня на българската просвета, култура и славянската писменост. В областния център в шествието се включиха ученици, учители, студенти и преподаватели от филиалите на ТУ-София и МУ-Варна, служители в културни институти, творци. Гости на празника бяха народните представители Десислава Танева и Кольо Милев, областният управител Чавдар Божурски, кметът Стефан Радев и заместниците му, началникът на РУО Бисерка Михалева, председателят на общинския съвет Димитър Митев. По-късно кметът Стефан Радев връчи грамоти и книги на 31 деца, които са завоювали отличия на международни и националния олимпиади и състезания.

 

По традиция кметът на община Нова Загора Николай Грозев удостои с почетни плакети на общината зрелостниците, които завършват средното си образование с пълно отличие. Освен плакетите, градоначалникът подари на младежите и девойките мобилни телефони. Това стана на специална церемония на централния площад. Гости бяха депутатът Галя Захариева, председателят на общинския съвет Георги Николов, зам.кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев.

 

На площад „Възраждане” в Котел се състоя тържествен ритуал за предаване на училищните знамена от абитуриентите на по-малките ученици. Кметът на общината Коста Каранашев връчи грамоти и награди на учениците, които завършват с отличие учебната 2017/2018 година.

 

Абитуриентите и най-прилежните ученици и от община Твърдица също бяха отличени с грамоти от кмета Атанас Атанасов. Общината бе съорганизатор и на тържественото изпращане на абитуриентите от единственото средно училище – СУ „Неофит Рилски”.

 

Снимки: общинските пресцентрове

Снимки

шествие-2награди - Нова Загорапразник - Нова ЗагораКотел- 1Котел-2