Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков беше уведомен от Министерството на външните работи...

27 юли 2010 11:18,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1147

Областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков беше уведомен от Министерството на външните работи на Република България, че Съветът на външните министри на Европейския съюз е приел окончателно решението за организацията и функционирането на Европейската служба за външна дейност, която ще осъществява на практика външнополитическата мисия на ЕС в 21-и век.

Върховният представител Катрин Аштън е заявила, че при изграждането на Службата ще се търси по-добра ефективност. Очаква се чрез избягване на дублиране на функции и чрез използване на повече модерни комуникационни средства да бъдат спестени поне 10% от предвидените разходи. Освен това, 10-те висши позиции в Службата (изпълнителен генерален секретар, двама заместници, административен секретар и шестима генерални директори) са отворени за кандидати от страните-членки, както и 80 места за служители в представителства на ЕС.

Пропорционалното представителство на страните-членки не трябва да пострада от финансовите ограничения вследствие на кризата посочва министър Николай Младенов. Той отбеляза, че националните дипломатически служби също би трябвало да имат достъп до анализите на ЕСВД.

Приемането на настоящото решение стана възможно след като Европейският парламент и Европейската комисия предоставиха положително становище по проекта. Предстои ЕП да разгледа през септември регламентите за бюджета и за персонала на ЕСВД.