Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен стана носител на приза „Зелен град“ на България

07 юни 2018 17:16,
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 1019
---

Сливен стана носител на наградата на Дарик радио „Зелен град“. Церемонията за награждаването беше днес следобед в София и на нея присъства кметът Стефан Радев. Наградата му беше връчена от министъра на околната среда и водите Нено Димов. Сливен стана носител на наградата заради това, че е показал най- добри резултати по отношение количеството преработени битови отпадъци и намаляване нивото на фините прахови частици.

По време на церемонията кметът на Сливен заяви, че е изключително щастлив и благодари от името на всички свои съграждани за наградата. По думите му, може би екологичното състояние е най-голямото богатство, което можем да имаме като хора и най-големият залог за добро развитие и перспектива за един град. Стефан Радев заяви още, че е горд от името на всички сливенци за получения приз.

И тази година Дарик и неговите слушатели и читатели избраха градовете, които според тях са напреднали и са се развили в икономическо, екологично, инфраструктурно и образователно отношение през 2017 г. Изследването се прави сред 27 областни града по определени критерии.

Голямата награда „Най- добрият град за живеене в България“ за 2017 г. получи Бургас.

 

07.06.2018 г.