Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Наградиха отличниците на випуск 2018 с грамоти и награди

15 юни 2018 14:20, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 1003
---

В празничния 15 юни на тържествена церемония бяха удостоени с грамоти и награди отличниците на випуск 2018.

Тази година бяха отличени 27 зрелостници от област Сливен, които са показали отличен успех през целия курс на обучение в гимназиален етап и са постигнали отлични резултати и при завършване на средното си образование.

Наградите и грамотите връчиха областният управител Чавдар Божурски, кметът Стефан Радев, заместник – кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова и началникът на Регионалното управление по образованието в Сливен д-р Бисерка Михалева.

Пълен отличник на област Сливен за випуск 2018 година е зрелостникът Йордан Георгиев – ученик от 12 клас на Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“, гр. Сливен. Освен отличен успех през целия курс на обучение в гимназиален етап, той е постигнал отличен успех и на двата държавни зрелостни изпита, на които се е явил. Одобрен е за участие в Международния биомедицински конгрес, организиран от Медицински университет в град София. Номиниран е от съучениците и учителите си за най-добър химик на випуск 2018 г.

Трима ученици от област Сливен, освен отличен успех през целия курс на обучение в гимназиален етап, са постигнали отличен успех при явяването си и на двата държавни зрелостни изпита. Това са Радина Станева от Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“, участвала в много от благотворителните акции организирани в училището.

Даниел Влахов – ученик от ППМГ „Добри Чинтулов“, който показва влечение към историята и гражданското образование и проявява траен интерес в областта на математиката, информатиката и чуждите езици.

Калоян Берберов – ученик от ППМГ „Добри Чинтулов“. Той е одобрен за участие през месец ноември в Международния биомедицински конгрес, организиран от Медицински университет, гр. София. Номиниран е от своите съученици и преподаватели за най-добър биолог на випуск 2018 г.

Още 23 зрелостници от Сливенска област са показали отличен успех през целия курс на обучение в гимназиален етап и са постигнали отлични резултати и на двата държавни зрелостни изпита. Това са Васил Минков, Николета Такиева, Елица Митева, Веселина Атанасова, Георги Желев, Иван Апостолов и Никола Стойчев, ученици на ППМГ „Добри Чинтулов“.

От ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ бяха отличени Милица Русева, Синтия Христова, Генчо Генчев, Стефани Петрова, Таня Йорданова, Александър Захариев, Йоана Димитрова, Марияна Зафирова, Детелина Касабова и Илин Папазян.

От Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ беше отличен Иван Тенев. От Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в Котел награда и грамота получи Венелина Недкова. За отличен успех бяха наградени и Величка Димитрова, Десислава Паунова и Илиян Станчев от СУ „Георги Стойков Раковски” – Котел и Борис Миленски от СУ „Христо Ботев“ – Нова Загора.

Музикален поздрав към всички присъстващи отправи Добронира Стоянова, ученичка от 3 клас на СУ „Константин Константинов“.

Церемонията по награждаване се състоя в сградата на РУО – Сливен.

15.06.2018 г.

Снимки

------------------