Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За втора година предстои младежки лагер „Здравей, Здраве!”

19 юни 2018 10:17, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 817

През 2017 година реализирахме една нова и различна възможност за подобряване и обогатяване на превантивната практика на ОбСНВ и ПИЦ, Сливен – младежки лагер.

Участваха 620 ученици /14 – 18 годишна възраст/ от различни училища. Осъществените дейности се приеха с ентусиазъм, желание за изява, провокираха се инициативи и творчество; видимо се промени атмосферата – почувствахме един невероятен свят, пълен с младежки глъч и смях, с дръзновение. Истински свят, където липсва „лайк” и нашите деца не са зад екрана, а усмихнати и щастливи, очи в очи споделят успехите си!

 

От 25 до 29 юни ще реализираме за втори път събитието, което е част от програма за превенция употребата на наркотици на местно ниво - „Без наркотици – здрави и успешни”. Стремим се отново да реализираме едно образователно пътешествие, където учениците да приложат наученото в училище, но и да открият интересен свят извън класната стая и компютъра. И не на последно място да усвоят здравословно поведение – чрез спорт, игри и истинско общуване.

Тази година дейностите, които сме подготвили за лагерниците са: ритуали за българското знаме; викторина „Аз обичам България”; образователен урок по фолклор; обучение в народни танци; „Сръчността на българката” – връщане към традициите; текстилно печатане и плъстене; начални умения в грънчарството; приложно изкуство в „Арт ателие”; представяне на професията на пожарникаря; атракция с кон; планинско ориентиране; първи стъпки в алпинизма; обучение в първа долекарска помощ; състезания и игри в „Спортна зона”; симулативна игра „Трафик на хора”; средновековни игри и стрелба с лък; запознаване с историята на крепост „Туида”; игра „Търсене на съкровището”; истории край „лагерния огън”.

Ще бъде отбелязан 26 юни - Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици.

 

Един прекрасен завършек на учебната година - „Здравей, Здраве!”

 

Предварително благодарим за отзивчивостта и съдействието на всички институции и специалисти, към които се обърнахме за помощ и подкрепа!

 

Общински съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/

Превантивно-информационен център /ПИЦ/

19.06.2018 г.