Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Редовно заседание на Общински съвет- Сливен на 21 юни 2018 г.

20 юни 2018 15:17,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 867
---

Председателят на Общински съвет- Сливен Димитър Митев и заместник- председателите Кирчо Димитров и Деян Дечев свикаха днес пресконференция. Поводът- предстоящото утре, 21.06.2018 г., заседание на Общинския съвет, което ще започне в 9 часа в зала „Май“. 34 са точките в основния дневен ред на заседанието. Сред тях са за промени в Наредбата за условията и и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на община Сливен. Предлаганите промени в тази наредба станаха повод на пресконференцията да присъства и директорът на ОП „Градска мобилност“ Димитър Пантелеев. Една от промените е свързана с работното време на „синята зона“. Предлага се то да бъде от 8.30 до 17.30 часа. Сега е от 9 до 17 часа. Друга промяна е свързана с предоставяне на възможност на хора с увреждания да ползват безплатно района на „синята зона“ в продължение на до 2 часа. Предвижда се хора с двигателни проблеми, които не могат да се придвижват без помощни средства да имат запазени безплатни места пред домовете и местоработата си. Предлагат се и промeни в Правилника за устройството и дейността на ОП „Градска мобилност“. С промените ще се увеличи числеността на персонала- от 19 на 25, и ще бъдат упълномощени служители на общинското предприятие да налагат санкции по Закона за движение по пътищата.

Общинските съветници отново ще подложат на гласуване предложението за замяна на концесионера по договор за концесия, сключен през 2004 година между община Сливен като концедент и ГД ДЗЗД „Спорт палас“ в качеството на концесионер с правоприемник „Спорт палас“ ООД, при условията на универсално правоприемство. Предложението беше върнато от областния управител. Утре то отново ще бъде поставено на вниманието на общинските съветници в същия вид като на предната сесия. В залата може да се направят предложения за промени, стана ясно от Димитър Митев, председател на Общински съвет- Сливен. Ако предложението бъде прието, то ще бъде изпратено на кмета на Общината. След правен анализ за изпълнение на законовите изисквания кметът ще прецени дали да бъде направeна промяна или не. Ако предложението не получи необходимите 21 гласа подкрепа, то няма да породи правни действия.

В дневния ред са включени точки за разпореждане с общински имоти и предложения за одобряване на Подробни устройствени планове. Включени са и предложения за отпускане на финансови средства и персонални пенсии на граждани, както и за утвърждаване на протокола на Комисията по стипендиите.