Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пожарната: Ямбол, Бургас и Хасково са най-застрашени от очакваните валежи

26 юни 2018 14:18, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 9 месеца, брой четения: 252
Лошо време

Заради очакваните интензивни дъждове и градушки в следващите дни, пожарната взема спешни мерки за наблюдение на язовири и реки в Югоизточна България. Информирани са и доброволческите формирования, които ще се включат, ако има наводнения и се наложи евакуация на хора.

Екипи на пожарната и местните власти вече извършват постоянно наблюдение на реките и язовирите в Югоизточна България. Причината - очакваните сериозни порои в следващите два-три дни. Главен инспектор Стефан Стефанов от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението":

"Очакват се валежи, на места от 10-20 литра на кв. м. до 50-60 литра на кв. м. Възможно е да има и зони с валежи с интензивност над 60-70 литра на кв. м."

Ако циклонът, наводнил Гърция, премине през нашата територия, най-засегнати ще са районите на Бургас, Ямбол и Хасково, където фронтът ще навлезе най-интензивно.

"Изпратихме указания и предупреждения на нашите структури да завишат степента на готовност за реакция при възможни наводнения, нарушаване на части от инфраструктурата, свързани с интензивните валежи."

От дирекцията обясняват и как да се действа при евентуално наводнение:

"Когато хората се намират в обществени сгради да спазват много стриктно указанията на хората, които ще се грижат за тяхната безопасност."

Източник: БНТ