Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Разкриват се нови социални услуги в Сливенска област

05 юли 2018 15:29,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 819
Зам.областният управител Камен Костов ръководи заседанието

Актуализацията на Областната стратегия за социалните услуги бе една от темите на провелото се заседание на Областния съвет за развитие с участието на представители на общините, стопански организации, социални ведомства, специалисти от Института за управление на програми и проекти, гл.експерти от областната администрация. Заседанието се проведе под ръководството на зам.областния управител Камен Костов. „Областната стратегия за развитие е разработена за периода от 2016 до 2020 година. Какво ще се планира в нея е от важно значение, тъй като, ако дадена услуга не фигурира в стратегията, тя не може да бъде разкрита и да получи финансиране“, заяви той.

 

Звеното за мониторинг и оценка на междинното изпълнение на стратегията е изготвило доклад, в който се предлагат конкретни промени, свързани с новите наименованията на някои от социалните услуги, както и с постъпили предложения от общините Сливен, Нова Загора и Твърдица, съобщи Женя Андонова, главен експерт в областната администрация. В община Сливен са планирани четири нови услуги: нов Център за обществена подкрепа, Дневен център за деца и/или младежи с тежки множествени увреждания, Център за специализирана здравно-социална грижа за деца с увреждания и Център за временно настаняване на бездомни лица. Има и промяна в някои от услугите: капацитетът на заложения за създаване през 2018 г. в Сливен Кризисен център за жертви на домашно насилие се увеличава от 12 на 20 места. От 10 на 8 места се намалява капацитетът на Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в Нова Загора и Преходното жилище в новозагорското с.Асеновец. Разширява се обхватът на целевата група, която ще включва деца и пълнолетни лица с увреждания, в Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Сливен. С това се увеличава капацитетът на центъра от 30 на 50 места.

На заседанието бяха одобрени още междинен доклад за изпълнение на Областната стратегия за развитие на Сливенска област и доклад за дейността на съвета през миналата година.

Снимки

Участници в заседанието