Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общините предлагат промени в проекта за ново разписание на БДЖ

17 юли 2018 15:08,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 931
Областната администрация в Сливен

Кметовете на общините Сливен, Нова Загора и Твърдица изпратиха писмени становища относно проекта за ново разписание за движение на влаковете, което ще влезе в сила през декември 2018 и ще се изпълнява през следващата година. Това стана в отговор на изпратени от областния управител Чавдар Божурски писма.

Община Сливен настоява да бъде възстановено движението, ежедневно и целогодишно, на влак 30232 по направлението Сливен-Казанлък с час на тръгване от жп-гара Сливен в 9,15 часа. В становището се посочва, че тази молба е отправяне от 2015 година насам, но досега не е била удовлетворена. В графика на БДЖ за 2019 г. този влак също не е включен, а от него имат голяма нужда жителите на малките населени места от община Сливен и община Твърдица. Предлага се още бързият влак 3602 по направление Бургас-София да се движи всеки ден, а не само веднъж в седмицата /петък/, тъй като представлява удобство за студентите, както и за останалите пътници заради възможностите за връзки към други направления. Предложенията на община Сливен са подкрепени и от община Твърдица.

От община Нова Загора съобщиха, че на 27 юни в администрацията е получена молба от жителка на града. Тя е съобщила, че заедно с група работници пътува до Ямбол с влака, който тръгва от жп-гарата в Нова Загора в 7,54 часа. Този час не е удобен и в сегашното разписание, тъй като работещите в Ямбол новозагорци закъсняват за работа. Но в проекта за ново разписание влак 80101 /Пловдив-Варна/ вече ще потегля от Нова Загора в 8,14 часа. Предложението е този влак да отпътува не по-късно от 7,30 часа.

Становищата на общините ще бъдат обобщени и изпратени до ръководството на БДЖ.