Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вандалска проява! Изсипаха морска сол около дръвче в центъра на Сливен

19 юли 2018 12:48,
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 992
---

Морска сол е посипана около дръвче, което се намира пред сградата на Драматичен театър „Стефан Киров“, алармираха от ОП „Озеленяване“. Солта е забелязана тази сутрин и е почистена веднага. Заради влагата част от нея се е разтворила и влязла в пръста около ствола на дръвчето. „Има опасност то да изсъхне“, коментира Гюлшен Маджарова, дългогодишна служителка в озеленяването. Тя показа и други поражения, нанесени върху градинките около паметника на Хаджи Димитър. Изтръгнати са растения- цветя и чемшири. Част от тях снощи. Има изчезнали растения и от градинките пред входа на Сливенската митрополия. Почти без растения е останал районът около паметника на генерал Скобелев. Липсват растения и от градинките пред централния вход на общинската сграда. Там има счупено дръвче, което е на 4-5 години. Изчезнали са още растения и от кашпите в централната градска част, както и от градинките по главната сливенска улица. „Не мога да изброя всички места, от които са откраднати растения. Те са много“, коментира Гюлшен Маджарова.

Посегателствата върху зелените площи в общината се санкционират по Наредбата за обществения ред в община Сливен и Наредбата за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на община Сливен.

Община Сливен и Общинско предприятие „Озеленяване“ полагат усилия градът да има красиви градинки и алеи, където гражданите да се разхождат и да си почиват. От там призовават всички да опазваме това, което се създава, за да живеем в приветлива среда.

 

19.07.2018 г.

 

 

Снимки

------------