Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител бе гост на мотосъбора "Кипилово - 2018"

21 юли 2018 11:28,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 790
От "Лястовица 33" подариха плакет на областния управител

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски бе гост на мотосъбора в местността Сайганица край котленското с.Кипилово. „За поредна година съм заедно с вас. Тук винаги се случват няколко неща. Първо, естествено, преживява се емоцията от шума на двигателите, майсторското управление и тръпката да притежаваш двуколесна машина. Второ, благодарение на вас, съборът се превърна в един семеен празник. И не на последно място – може би трябва да попитаме група „Епизод” – но като че ли няма по-вярна публика от вас, докато слушате „Мъжки песни”, песни за Паисий, Кочо, Хаджи Димитър, Шипка. Поздравявам ви, че пазите такива духовни ценности”, каза в приветствието си областният управител и пожела на участниците здраве и вълнуващи преживявания.

Отец Димитър Янков отслужи водосвет. Зам.кметът Шериф Куванджъ поднесе поздравление от името на кмета Коста Каранашев. Зам.кметът подчерта, че мотосъборът се е превърнал в едно от най-интересните събития в културния календар на Котел.

Основни организатори са мотоклуб „Лястовица 33”-Котел в партньорство с общината. Председателят на клуба Иван Тодоров обяви от сцената, че от година на година Сайганица привлича все по-голям интерес. „Ще направим това място Селище на рока и моторите”, каза той и призова девизът на всички участници да бъде „Уважавай, за да те уважават”. Плакети с девиза бяха подарени на областния управител и зам.кмета.

За събитието пристигнаха много мотористи от различни краища на страната. Програмата до 22 юли предвижда рок-концерти, изпълнения на децата от НУФИ-Котел, стънт-състезания и демонстрации, игри, възстановка на стари мотоигри и други забавления.

Снимки

Иван Тодоров /мотоклуб "Лястовица 33/ заедно с областния управител и зам.кмета на Котел"Поздравявам ви, че пазите духовните ценности", каза в приветствието си Чавдар БожурскиВодосвет за здраве бе отслужен на откриването на мотосъбораПристигнаха десетки участници от различни краища на страната Участници в събораУчениците от НУФИ са любимци на участниците в събора.Момент от съборамомент от събора