Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава приемът на номинации за наградите „Добри Чинтулов” и „Д-р Иван Селимински” за 2018 г.

15 август 2018 14:26, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 755

Община Сливен разкри процедура за номинации за наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” и наградата „Д-р Иван Селимински” за 2018 г.

Предложенията и за двете награди се правят от неправителствени, граждански, културни организации, творчески обединения и инициативни комитети. Всяка организация има право само на едно предложение.

Наградата „Добри Чинтулов” се присъжда за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

Наградата „Д-р Иван Селимински” се присъжда за принос и постижения в публицистиката, историческо-краеведческата дейност и опазването на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край.

Наградите са индивидуални и се връчват в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. Не могат да бъдат предлагани лица, на които вече са присъждани.

Предложенията ще се приемат в срок до 3 септември, включително в деловодството на Община Сливен всеки делничен ден от 8 до 12 часа и от 13 до 17 часа.

За допълнителна информация Дора Чанева – главен експерт в Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността”, тел. 044/ 611 221, GSM 0879 599 053, e-mail: dorakumanova@abv.bg.

15.08.2018 г.