Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Състоя се пресконференция на ръководството на Общински съвет – Сливен

29 август 2018 15:19, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 697
---

Пресконференция на председателя на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и неговите заместници се състоя днес. Тя е по повод утрешното заседание на Общинския съвет.

43 са точките от дневния ред, които предстои да бъдат разгледани и гласувани.

Ще се разглежда предложението да бъдат включени четири допълнителни точки. Две от тях са свързани с новата детска градина в кв. „Надежда“. Едната е тя да бъде включена в схемите за разположение на детските градини. Другата касае предоставянето на общински нежилищен имот за управление на детската градина.

Третата точка е свързана с предложение на директора на Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“. То е свързано с предоставянето на обект, намиращ се в сградата на 12 училище, който да се използва от гимназията.

Последната допълнителна точка е за даване на съгласие Община Сливен да прехвърли на държавата 5 язовира, които са изгубили предназначението си. Това са язовирите в Скобелево, Горно Александрово, Биково, Глуфишево и Злати Войвода.

На заседанието утре ще се обсъди и гласува Проект на наредбата за именуване, преименуване на общински обекти, поставяне, преместване и премахване на художествени елементи на територията на общината. Проектът на наредбата стана повод на пресконференцията да присъства и председателят на Комисията по символика Мария Григорова. Според нея изготвянето на тази наредба е необходимо, тъй като с нея ще се регламентира поставянето и преместването на знаци, плочи и др. на територията на общината.

Ще бъдат разгледани отчетът за изпълнението на бюджета на община Сливен за 2017 г., а също и текущото изпълнение на бюджета за първото шестмесечие на 2018 г.

В дневния ред е и промяна на бюджета за 2018 г. Заместник – председателят на Общинския съвет Кирчо Димитров обясни, че една от причините за изменението е осигуряването на средства от общината за извършването на ремонтни дейности по проекта за „Интегриран градски транспорт“. Той допълни, че се очаква държавата да възстанови тези средства до края на годината. Други разходи са свързани с отводняване на улици в населени места и ремонт на покриви на няколко читалища.

На утрешната сесия ще се гласува и приемането на отчет за изпълнение на Програмата за управление на Община Сливен за 2017 г.

Два европроекта предстои да бъдат разгледани и гласувани от общинските съветници утре. Единият е свързан със сключването на споразумение за побратимяване с три града – Алба, Италия, Ниш, Сърбия и град Бидгошч, Полша.

Другият европейски проект е „Социално – икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование“ – Компонент 1. По този проект Община Сливен, заедно с няколко партньорски организации ще участва за безвъзмездно финансиране за различни дейности, които да подпомагат тези групи. На миналото заседание проектът не беше приет.

В дневния ред са включени и предложения за разпореждане с общинска собственост и отпускане на финансови средства на граждани.

Традиционно, заседанието на Общински съвет – Сливен ще се проведе в зала „Май“ от 9 часа.

29.08.2018 г.