Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Фестивалът на Стоте войводи се превърна в истински празник за сливналии

14 септември 2018 23:04, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 837
---

Фестивалът на Стоте войводи беше посетен от десетки жители и гости в първия му ден. На шатри, разположени в градската градина сливенски производители изложиха за посетителите своя продукция. Празничната програма с водещ актьорът Николай Станоев започна в 17 часа.

„Този фестивал се организира за Вас хората и децата на Сливен. С времето се превърна в истински празник за нас – сливналии. Изложената продукция е доказателство, че в Сливен се правят едни от най-качествените продукти. Ще се постараем да развиваме фестивала и да го превърнем в още по-мащабно събитие”, заяви кметът Стефан Радев.

Една от атракциите на вечерта беше Ути Бъчваров, който заедно с около 30 деца помощници приготвиха гигантски миш-маш. Известният кулинар изрази задоволството си да бъде отново гост на проявата. Той сподели също така, че се чувства като част от града под Сините камъни.

В първия ден на фестивала участие взеха балет ,,Барби” при Военен клуб – Сливен, мажоретен състав ,,Дъга” при Средно училище ,,Пейо Яворов”, Спортен клуб по акробатика ,,Стефан Данчев”, Детски танцов състав ,,Бисерче” при Военен клуб, Фолклорен клуб ,,Сливенци”, Школа ,,Ритъм” при Военен клуб – Сливен. Вечерта завърши с изпълненията на певеца Криско.

Фестивала посетиха още народният представител Десислава Танева, председателят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев, заместник - кметовете Пепа Чиликова, Стоян Марков, Румен Иванов, секретарят на Община Сливен Валя Радева и общински съветници.

На втория ден, 15 септември програмата продължава с представление на Кукления театър от 11 часа. След 18 часа са предвидени изпълнения на самодейни състави от Сливен и региона, както и на Ансамбъл за народни песни и танци ,,Сливен”. От 20 часа ще започне концертът на Нели Петкова, който ще бъде последван от концерт на Ивана.

14.09.2018 г.

Снимки

------------------------------