Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

110 години Независимост беше отбелязана в Сливен

22 септември 2018 15:07, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 900
---

Тържествено беше отбелязан Денят на Независимостта на България в Сливен.

Церемонията започна в 11 часа на площад ,,Хаджи Димитър”, с тържествено издигане на Националното знаме под звуците на химна на България.

,,Този ден е особено важен за историята и народа ни. Той увенчава с успех усилията, мечтите, жертвите на цели поколения българи. Ние, потомците на всички, дали принос за това България да извоюва независимост, си даваме сметка за значението на тяхното дело. Истински се гордеем с историята си. Смело можем да кажем, че сме наследници на достойни хора, от които се учим на кураж, воля, решителност. Независимостта е и голяма отговорност, която убедено отстояваме и ще продължаваме да отстояваме”, заяви в словото си кметът Стефан Радев.

Венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци поднесоха Сливенският митрополит Иоаникий, кметът Стефан Радев, народният представител Петър Петров, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, командването и личният състав на Център за подготовка на специалисти, ръководството на ДАНС, на Военна полиция, РУО – Сливен, Регионален исторически музей – Сливен, исторически дружества, военно-патриотични организации, ръководители на политически партии, ученици и граждани.

Венци и цветя бяха поднесени от името на народните представители Десислава Танева, Кольо Милев и директора на Областна дирекция на МВР ст. комисар Димитър Величков.

Програмата, организирана от Община Сливен и Център за подготовка на специалисти, продължи с празничен концерт на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

По случай Деня на Независимостта, на централния площад бяха изложени образци на техника, въоръжение и екипировка, които посетителите имаха възможност да разгледат и да се запознаят отблизо. Експозицията организира Центърът за подготовка на специалисти.

22.09.2018 г.

 

Снимки

---------------------------------------------------------