Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Възникналите два пожара на територията на града са овладени и локализирани още вечерта

25 септември 2018 09:38, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 778
---

Възникналите два пожара в района на ТЕЦ – Сливен са овладени и локализирани и всички институции са ангажирани с ликвидирането на последиците. Това заяви кметът на община Сливен Стефан Радев. По негово разпореждане, е извършена проверка и е събрана информация за обстановката на територията на общината от кметовете на населените места.

От отдел„Сигурност и управление при кризи“ съобщават, че в резултат на ураганния вятър, който на пориви достигаше скорост от над 40 м/сек (над 140 км/час), по уличните платна има големи количества паднали листа, прекършени клонки и суховършия. Голямо дърво е съборено пред блок 11 на кв. Дружба. Получени са сигнали за пречупени големи клони по улиците „Александър Екзарх” „Никола Фурнаджиев, „Бургаско шосе” и други. Аварийни екипи на общинското предприятие „Озеленяване” работят по отстраняването им. Необходимо е по-голямо внимание при движението поради паднали ограждения на строителни обекти, указателни знаци и табели. Това е информация след извършен оглед по основните булеварди, квартали, подходи към обещественозначимите заведения (болници, училища и др.), поясни инж. Снежана Кънева – началник отдел „Сигурност и управление при кризи“.

Електрозахранването беше прекъснато в Индустриалната зона на Сливен, няма населени места без ток. Вода няма само в селата Селиминово и Чинтулово. Аварийни екипи работят. На всеки получен сигнал се реагира своевременно. Поддържа се постоянен обмен на информация и с инфраструктурните дружества за нормализиране на обстановката, допълни още инж. Кънева.

25.09.2018 г.

 

Снимки

------