Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започват ремонти на улици в различни части на града

05 октомври 2018 17:18, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 668
---

По време на днешния брифинг на общинското ръководство стана ясно, че са приключили ремонтните дейности на улици в по-малките населени места, за които бяха отпуснати средства от държавния бюджет в размер на 1 млн. лв.

Предвижда се да започнат ремонти на улици в различни части на града.

Дейностите ще стартират следващата седмица и ще обхванат централната градска част, основните булеварди, по които се движи градският транспорт и кварталите. Заместник – кметът Румен Иванов поясни, че изборът за ремонт на улица се извършва по два критерия – колко домакинства засяга и колко е лошо състоянието й. По думите му стана ясно, че ще бъдат изградени и няколко нови вътрешно квартални улици. Едната ще е в кв. „Даме Груев“, другата в кв. „Сини камъни“, а третата - в централната част на града.

Продължават дейностите по Националната програма за енергийна ефективност. Към момента се работи по 18 жилищни блока. Строителството на последната група сгради се предвижда да стартира в началото на 2019 г., като до края на пролетта трябва да са готови всички сгради, включени в програмата, посочи кметът Радев.

По отношение на инфраструктурата се очаква да започне обновяване на автобусните спирки на градския транспорт. Работи се и по завършването на моста на Дюлева река.

05.10.2018 г.