Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Доц.Аморозо от Италия изнесе концерт за орган, посветен на Годината на културното наследство в ЕС

19 октомври 2018 12:01,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 821
Джан Франческо Аморозо

Доц. Джан Франческо Аморозо изнесе концерт за соло орган, на който бе представено творчеството на италиански композитори от 17-19 век. Събитието се състоя на 18 октомври вечерта в Сливен, в едноименната общинска зала и бе посветено на Годината на културното наследство /2018/ в Европейския съюз. Гост бе областният управител Чавдар Божурски.

Музикантът от Милано е завършил множество майсторски класове, включително за хорово дирижиране в Папския институт в Милано и по пеене със сопрана от Сливен Татяна Шиварова. От няколко години е диригент на известни хорови формации. Носител е на отличие за специални заслуги към Академията на Миланската скала, доцент по история на музиката и музикална драматургия.

Концертът бе организиран от областната администрация съвместно с община Сливен. Той е част от изявите в Сливенска област, които се провеждат в изпълнение на работната програма за Комуникационната стратегия на България за ЕС. На 13 октомври в Твърдица бе прожектиран филма „Пина“ на режисьора Вим Вендерс, посветен на известната хореографка от Германия Пина Бауш. Предстоят тематични вечери в Котел и Нова Загора, на които ще бъде представена културата на Италия.