Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриха площадките за саниране на още 3 жилищни блока

23 октомври 2018 16:27, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 995
---

Продължава санирането в град Сливен. Строителни площадки на още три жилищни блока бяха открити днес. Това са блок № 19 и 38 в квартал “Дружба“ и блок № 79 в квартал „Стоян Заимов“. Те ще бъдат обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Кметът Стефан Радев пожела успешна реализация на обектите, гладко протичане на строителните дейности и ползотворно сътрудничество между отделните страни. Той посети и трите площадки заедно със заместник – кмета Румен Иванов и експерти от Общината.

На сградите предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Вратите на входовете ще бъдат подменени. Ще бъде сменена и тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност.

На блок № 38, намиращ се в кв. „Дружба“ фирмата-изпълнител е „Среги“ ООД, фирмата за строителен надзор е „Ай Ти Ем Проджект“ ООД. Фирмата-строител на блок № 79 в кв. „Стоян Заимов“ е „Теовес-с2006“ ЕООД, консултант е „Кима Консулт“ ЕООД.

Строителят на блок № 19 в кв. „Дружба“ е „Брико 80“ ЕОО, а строителният надзор е поверен на „Ай Ти Ем Проджект“ ООД.

23.10.2018 г.

Снимки

---------------------------