Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен получи почетен юбилеен плакет от Областния съвет на Български Червен кръст

23 октомври 2018 18:34, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 760
---

Почетен юбилеен плакет от Областния съвет на Български Червен кръст получи Община Сливен за партньорството, подкрепящо организацията през годините. Той беше връчен на заместник – кмета Пепа Чиликова по време на празничното отбелязване на 140 години от създаването на първото Червенокръстко дружество в България „Вяра, надежда и любов“. Събитието се състоя в аулата на Филиал Сливен към Варненския медицински университет. Заместник – кметът приветства доброволците, служителите и партньорите на организацията за усилията през годините и благодари за оказаната чест. Пепа Чиликова прочете поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев. „Гордея се, че в Сливен е създадено първото дружество, поело по пътя на хуманността и доброволчеството. Нека днес отдадем почит на основоположниците и се поклоним пред тяхната отдаденост“, се казва в адреса. В него кметът поднася своята благодарност за дългогодишната дейност на организацията, като й пожелава да се радва на много бъдещи успехи и поддръжници.

Приветствие към гостите отправиха Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий и председателят на Областния съвет на БЧК – Сливен д-р Иван Федин.

На събитието присъстваха заместник – областният управител Камен Костов, кметът на Твърдица Атанас Атанасов, заместник – кметът на Нова Загора Ивайло Енев, директори и управители на лечебни заведения и институции в града, членове, доброволци, бивши председатели и служители на БЧК – Сливен.

С почетни юбилейни плакети бяха удостоени също Сливенска митрополия, Областната администрация и други партниращи институции и организации.

Отбелязването на годишнината продължи с презентация за създаване, история и настояще на БЧК – Сливен, поднасяне на венец на паметната плоча в двора на Филиала. Малко по-късно беше поднесен венец на барелефа на първия Сливенски митрополит Серафим.

23.10.2018 г.

Снимки

---------------