Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от Спортно училище „Д. Рохов“ в Сливен участват в Националната седмица на четенето

23 октомври 2018 09:33,
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди 5 години, брой четения: 1201
Четене 1

Ученици от VI и VII клас от Спортното училище в Сливен се включват активно, с желание и на доброволен принцип в Националната седмица на четенето /22 – 26 октомври 2018 г./.

Днес в шести клас се проведе състезание „Най – добър разказвач на приказки“, в което момичета и момчета разказаха пред публика любимите си приказни истории. Жури оценяваше по два показателя изпълненията – приказките да се разказват от състезателите, като се придържат към съдържанието, и второ – да заинтригуват публиката с начина на разказване. Председател на журито бе заместник –директорът Лидия Петрова, а членове – класният ръководител на шестокласниците Галина Александрова и останалите ученици от класа. Всички с радост си поставиха специално изработени стикери като знак за участие в седмицата на четенето.Реакциите на зрителите след повечето изпълнения бяха положителни. Обективните оценки от 1 до 6 по двата показателя подредиха победителите. Само журито към момента знае имената им.

Участниците в състезанието по разказване и съучениците им утре, 24 октомври, ще посетят Регионална библиотека „Сава Доброплодни“. Заедно с родители, шестокласниците ще четат откъси от произведение на Константин Константинов – роденият в Сливен български писател и преводач, автор на разкази и пътеписи, на детска литература и на роман.

Ще бъдат обявени и имената на победителите, а всички участвали в надпреварата ще получат за награда книги.

Гост на събитието ще бъде заместник-областният управител Димитринка Петкова.

В рамките на Националната седмица на четенето предстои за учениците от 7. клас състезание "Най - добър четец" /четене на откъси от стихотворения или любими книги/.

Ще се включат и бивши възпитаници на училището - настоящи треньори.

Организира се и маратон на четенето в общежитието.

Ще бъдат раздадени информационни брошури за грамотността и ползите от четенето и образованието.

Целта на Националната седмица на четенето е да се насърчава и повишава грамотността на учениците, съобщават от Министерството на образованието и науката.

Събитието в Спортно училище „Д. Рохов“ - Сливен е посветено и на предстоящия празник на града – Димитровден.

Снимки

Четене 2Четене 3Четене 3