Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Състоя се обществено обсъждане на Проекта на актуализация на Общинския план за развитие на Общината 2018 – 2020 г.

29 октомври 2018 18:46, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 848
---

Обществено обсъждане на Проекта на актуализация на Общинския план за развитие на Общината за 2018 – 2020 г се състоя днес. В него се включиха председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник – кметът Стоян Марков, общински съветници, директори и ръководители на културни и туристически институти, читалища и служители на общинска администрация.

С мултимедийна презентация в Областния информационен център беше представен докладът от междинната оценка, извършена от представители на фирма ,,Ню Ай Ад” в периода януари - юни 2018 г. Той включи анализ на икономическото и социалното развитие на общината, целите,приоритетите, мерките в периода 2014 – 2020 г. и индикаторите за наблюдение.

Във връзка с постигнатите цели от плана беше взето под внимание тежкото финансово състояние на Община Сливен през 2015 год. и задълженията, които е натрупала до тогава, което е забавило стартирането на редица дейности и проекти.

Значение за напредъка на Общината са партньорствата, които се изразяват чрез постоянни срещи с бъдещи инвеститори, представители на бизнеса, срещи във връзка с подобряване на условията на фирмите в Индустриална зона.

Беше извършен преглед на постигнатото в ключовите области на финансите, икономиката и туризма в подкрепа на заложеното по Общинския план за развитие 2014 – 2020 г.

За постигането на целите са заложени приоритети, насочени към развитие на икономиката, туризма, съхраняване и популяризиране на културно-историческото наследство, инфраструктурата, увеличаване на заетостта, опазване на околната среда, стимулиране на междуобщинското сътрудничество и повишаване капацитета на общинската администрация. По време на срещата участниците в общественото обсъждане даваха мнения и предложения, които ще бъдат взети под внимание.

Документът е достъпен на официалния сайт на Общината и предстои да бъде внесен за разглеждане на предстоящата сесия на Общински съвет – Сливен.

29.10.2018 г.