Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

140 години на пожарното дело бяха отбелязани днес в Сливен

30 октомври 2018 16:02, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 690
---

По повод 140-годишнината на пожарното дело в Сливен се проведе тържествено събрание на противопожарната служба в Сливен.

Кратка историческа ретроспекция за развитието на пожарното дело в града направи в началото директорът на РДПБЗН - Сливен комисар Владимир Демирев.

На събранието присъства и кметът Стефан Радев, който от сцената на зала „Сливен“ благодари на всички служители за усилената и всеотдайна служба през годините. „Вашата професия е достойна за уважение и е повод да се гордеете, защото това е призвание за цял живот. Днес празнуват вашият професионализъм, трудолюбие и смелост. Продължавайте все така отговорно да изпълнявате вашата благородна мисия, в служба на хората и бъдете сигурни, че в мое лице винаги ще намирате подкрепа“, посочи в словото си кметът Радев. Той получи юбилеен почетен плакет по повод годишнината на противопожарната служба.

Юбилейни плакети бяха връчени и на Сливенския митрополит Иоаникий, областния управител Чавдар Божурски, председателя на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник – директора на ОД на МВР – Сливен комисар Иван Русев и ветерани пожарникари.

Сред гостите бяха заместник – кметовете Пепа Чиликова и Румен Иванов, директори на регионални институции, бивши ръководители на пожарната в града, окръга и областта.

По повод годишнината, по-рано на площад „Хаджи Димитър“ пред десетки жители беше извършена демонстрация на пожарните екипи и части на Единната спасителна система при пътнотранспортно произшествие с пострадали и пожарогасене.

30.10.2018 г.

Снимки

---------------------