Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Беше обсъдена готовността за зимния сезон в Община Сливен

08 ноември 2018 19:31, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 784
---

На заседание в Щаба за изпълнение плана за защита при бедствия днес бяха обсъдени мерките, свързани с готовността на общината за зимния сезон.

Заседанието се водеше от заместник - кмета Румен Иванов, като заместник председател на Щаба. Участие взеха отговорните длъжностни лица в Общинска администрация ,,Общинска инфраструктура”, учебни, здравни, културни и социални дейности, представители на РС ПБЗН, ОД на МВР - Районно управление Полиция и сектор ,,Пътна полиция”, РЗИ, Електроразпределение ЮГ, ВиК - Сливен, ОП ЗГВР, ОП ,,Градска мобилност”, Общинска охрана и СОТ, Областно пътно управление.

В хода на симулация на ситуация на лоши метеорологични условия и възникнало пътно транспортно произшествие, всички присъстващи докладваха за готовността и мерките за съдействие, действие и взаимодействие по нейното овладяване.

След кратките доклади от симулацията, продължиха обсъжданията за готовността за настъпващия зимен сезон.

В рамките на обсъждането с коментари, анализи и предложения, стана ясно, че е приключила предварителната подготовка по зимното поддържане. Създадена е организация за постоянно дежурство на автомобили и длъжностни лица, които ще осъществяват контрол и координация с фирмите по почистването по улиците, спирките, тротоарите и местата за обществено ползване в град Сливен и зимното поддържане на общинската пътна мрежа.

При възникване на ситуация комуникацията и обмена на информация ще става чрез оперативен дежурен в общината, Оперативен център при РД ПБЗН и Полицията, както и дежурните в дружествата по почистването. При необходимост от осигуряване за населението със стоки от първа необходимост при възникване на ситуация също е създадена организация, съобщи по време на заседанието инж. Снежана Кънева, началник на отдел ”Сигурност и управление при кризи" и секретар на общинския щаб. Тя допълни още, че от извършените проверки в 28 детски градини, 32 училища, 7 детски ясли и детската кухня, 6 здравни заведения, Художествената галерия, Историческия музей, Националния музей на текстилната индустрия, Драматичния театър, Регионалната библиотека, Симфоничния оркестър, Кукления театър и 19 социални заведения, е установено, че всички те имат готовност за работа при зимни условия. Заредено е гориво, извършена е необходимата профилактика на системите за отопление.

Общината има готовност за съдействие при медицинското осигуряване в случай на необходимост за болни на хемодиализа, хронично болни и родилки.

И през този сезон приоритетите при зимно поддържане на пътната инфраструктура следва нива – републикански, общински и други с местно значение. В града с приоритет се почистват главни булеварди и улици за обществения транспорт, достъп до обществено значими обекти – здравни, учебни и социални заведения, спирки, мостове и други места за обществено ползване. Сериозно внимание беше отделено за спазване на Наредбата за обществения ред и управлението отпадъците, които ясно регламентират, че ползватели и собственици на имоти са задължения да подъдржат прилежащия си терен за безопасно преминаване при снегонатрупване и образувана поледица. Важно е да се съобразява паркирането на автомобили, за да не се пречи на снегопочистващата техника. Всяка ситуация може да бъде овладяна, когато има необходимата предварителна организация и готовност. Подаваната информация от и за гражданите е задължително да бъде проверена и точна. Преекспорнирането може да доведе до излишни последици и за управлението и за населението.

Почистването с минерални соли на основните булеварди в града е разпределено в 10 маршрута, плюс кварталите и пешеходна зона.

08.11.2018 г.

 

 

Снимки

---------