Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

СОЦИАЛЕН ДАРИТЕЛСКИ ЦЕНТЪР

09 ноември 2018 10:21, Канцелария (Сливенска Митрополия)
Излъчване: Митрополия Сливен преди 4 месеца, брой четения: 842
Сливенска Митрополия

Сливенска Митрополия информира православните християни, че в Сливен ще бъде открит СОЦИАЛЕН ДАРИТЕЛСКИ ЦЕНТЪР „МИСТЕРИОН” към Катедралния храм „Св. Димитър”.

Центърът се намира на ул. „ Гаговец” № 1 в кв. „ Ново село и ще бъде официално открит на 10 ноември, 2018 година в 12 часа.

Идеята за откриване на този Център е на църковното настоятелство при Катедралния храм „ Св. Димитър” и се състои в следното:

Намираме се в навечерието на Рождественският пост, време през което православните християни духовно възродени се подготвят да посрещнат славното Рождество Христово. Има и такива християни, които трудно биха могли да посрещнат празника, поради финансова невъзможност. Те имат нужда от съпричастност и подкрепа.

Известно е, че почти всяко семейство периодично обновява своя домашен гардероб с нови дрехи или след ремонт на жилището подменя обзавеждането. Запазените и годни за ползване дрехи за възрастни и деца, детски играчки, мебели и различно кухненско обзавеждане, вместо да стоят в килери, мазета и други помощни помещения, да бъдат занасяни в Дарителския център, а други бедни и нуждаещи се хора да могат да получат от Центъра необходимите им вещи. В центъра ще бъде поставена касичка и всеки, който желае може да остави своята лепта, според финансовите си възможности. Набраните средства ще бъдат под надзора на специална комисия и ще бъдат използвани за друга социална дейност.

Информираме, че дрехите, които ще бъдат предоставени на Центъра трябва да бъдат здрави, изпрани и годни за ползване, както и другите вещи също да бъдат годни за ползване.

Призоваваме православните християни да подкрепят идеята на Църквата „ Св. Димитър” като се включат в дарителската кампания.