Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Прекратиха източване на горивото от резервоарите на потъналия край Созопол параход заради влошаване на времето

09 ноември 2018 10:18, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 4 месеца, брой четения: 152
Черно море, потънал кораб

Дейностите по източване на горивото от резервоарите на потъналия край Созопол параход, са прекратени заради влошаване на времето. До момента екипът от десет водолази е успял да изпомпи над 350 кубика от резервоарите на „Мопанг“.

„Предполагаме, че останалото количество е още толкова. Вероятно в следващите няколко дни ще имаме гмуркания, но само за консервиране на кораба – тоест за запечатване на дупките по корпуса. Заради ниските температури през зимата, опасност от теч на гориво няма“, съобщи за Дарик шефът на Морска администрация кап. Живко Петров. Той допълни, че догодина морска администрация ще обследва състоянието на няколко потънали кораба по Южното Черноморие.

„Касае са два или три плавателни съда. Един от тях е „Родина“, който също като „Мопанг“, се е натъкнал на мина. Той се намира на поне 40 метра дълбочина край Приморско.

Не знаем дали в него има останало гориво. До момента не сме регистрирали теч, но трябва да проверим какво е състоянието му, за да не станем свидетели на „Мопанг“ 2“, каза кап. Петров.

Снимка: www.sdb.bg