» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

38 ГОДИНИ СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ"

09 November 2018 11:43, Nevelina Kikjova
Emission of: HS "Y. Yovkov" (X) 5 years ago, number of readings: 1714
Снимка 1

Днес, 9 ноември, нашето училище за 38-ми път празнува своя патронен празник. Това е денят, в който преди 138 години се е родил един от класиците на българската литература Йордан Йовков.

Необикновени, неповторими и незабравими са годините за всеки, прекрачил прага на СУ "Йордан Йовков".

Нашите 38 години са история, опит, традиции и иновации.

На празничния тържествен концерт в училищната зала за творчество и изяви "Слънце" талантливите ни ученици поздравиха своите връстници, учители, родители и гости с много песни и рецитаторски изяви. За пръв път прозвуча и училищният химн с автори Христо Батинков и Иван Кавръков. Бяха връчени награди на най-добрите участници в редица училищни инициативи, конкурси, състезания и др.

Пепа Чиликова - заместник - кмет на Община Сливен, връчи Поздравителен адрес от името на кмета на общината Стефан Радев.

Нашият празник споделиха Йорданка Стоилова - старши експерт в РУО - Сливен, Галина Панайотова - член на обществения съвет и родители.

Вдъхновени от добротата, красотата и любовта на Йовковите творби, всички ние, ученици, учители и родители, сме убедени, че заедно можем да достигнем мечтите си и да съхраним традициите и авторитета на СУ "Йордан Йовков" - Сливен

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9Снимка 10Снимка 11Снимка 12Снимка 13Снимка 14Снимка 15Снимка 16Снимка 17Снимка 18Снимка 19