Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отчетоха дейностите по проекта за охрана на селскостопанските имоти в сливенските села

09 ноември 2018 18:21, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 777
---

За втора поредна година ръководството на община Сливен осъществи финансирането и възложи на „Общинска охрана и СОТ“ – Сливен реализацията на охрана на селскостопанската продукция на територията на общината за малките населени места. Проектът и тази година беше отчетен като успешен от управителя на общинската охрана Петко Чолаков. На състоялата се работна среща днес в присъствието на заместник – кмета Румен Иванов, кметове на населени места и представители на полицията той заяви, че е усъвършенстван и разширен моделът на организация. Бил е създаден четвърти център в с. Гавраилово и обхванати 6 населени места с 20 охранителя. Общият обхват на охраната е бил реализиран в 31 населени в общината. Петко Чолаков допълни, че тази година се е подобрила работата и координацията между кметовете, патрулните екипи на общинската охрана и полицейските екипи на РУ – Сливен.

Срокът за осъществяването на проекта беше от месец май до месец октомври 2018 г. Той е насочен основно към дребните и средни производители, които нямат възможност да охраняват продукцията си.

„Миналата година за охрана са изразходени 91 хил. лв., тази година те са около 127 хил. лв., поради факта, че е бил открит нов център в село Гавраилово. Спазваме предвидените процедури по проекта и се надяваме с времето да го разширяваме с откриването на нови центрове“, заяви по време на срещата зам.-кметът Румен Иванов. Той благодари на екипите и на началника на РУ на МВР – Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов за оказаната помощ в реализирането на проекта.

В района с център Кермен за месеците, в които са работили патрулните екипи, са установени 32 лица, извършили различни законови нарушения. В района с център с. Жельо войвода са установени 10 извършители на кражби. Съвместно с органите на полицията е осъществена охраната по време на жътварския празник. В района с център Самуилово са установени 4 закононарушители.

По време на срещата някои от кметовете на населени места се оплакаха от пуснати свободно безстопанствени животни, които унищожават част от реколтата. Те отправиха предложение да бъде създаден център за приютяване на животните, като те ще бъдат връщани на собствениците си срещу заплащане на определена глоба.

Обобщеният извод на участниците в срещата беше, че целите на проекта са изпълнени, реколтата е опазена и прибрана от своите стопани. Основно бе постигната голяма превантивна дейност и оценката за извършените дейности през периода е добра, като проекта може да разширява обхвата си и да се развива.

 

09.11.2018 г.

 

Снимки

---