Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Беше обсъдена готовността за зимния сезон в населените места на общината

09 ноември 2018 18:32, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 809
---

Продължават мероприятията по зимната подготовка на общината за предстоящия сезон съгласно заповедта на кмета Стефан Радев. След заседанието на Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия, днес се проведе и работна среща с кметовете на населените места под ръководството на заместник кмета – Румен Иванов в качеството му на заместник - председател на Щаба.

Освен запознаване със заповедта на кмета, беше подчертано, че основните усилия трябва да бъдат насочени към провеждане на системна и ефективна превантивна дейност, създаване на организация по своевременно предприемане на действия и преди всичко адекватна първа реакция за недопускане на критични ситуации. Беше проведена дискусия относно възникването на евентуални проблеми с водоснабдяване, електроснабдяване и доставка на хранителни стоки.

Своевременно и точно информиране за възникнала ситуация към оперативния дежурен в общината, когато се изискват допълнително сили и средства е основно правило и задължение за бързото й овладяване, напомни инж. Снежана Кънева, началник отдел „Сигурност и управление при кризи“ и секретар на Щаба и добави, че от отдела имат пълна готовност да съдействат при всякакви обстоятелства.

Заместник-кметът Румен Иванов увери кметовете, че последователната политика за справяне с извънредни ситуации през последните години ще продължи и през този сезон, защото Общината има ресурса да съдейства при решаване на проблемите.

В края на срещата участниците си пожелаха спокойна и мека зима, без сложна обстановка и с възможно най-малко произшествия.

09.11.2018 г.

Снимки

------